Jalovec s tymiánem a bobkovým listem jsou zázračné koření, které z hovězího masa udělá pěknou divočinu.
Ingredience: 750 g hovězího zadního masa, 1 cibule, 200 g slaniny, 750 ml hovězího vývaru, 10 kuliček jalovce, 2 kolečka citronu, 2 bobkové listy, 2 lžíce hladké mouky, 2 – 3 lžíce sádla, 2 dl červené víno, 2 větvičky tymiánu, 1 lžíce másla, sůl, pepř
Postup: Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do zlatova. Hovězí dobře očistíme a vcelku ho opečeme v cibulovém základu ze všech stran.
Zalijeme vývarem, přidáme jemně umletý jalovec, kolečka citronu, větvičky tymiánu, bobkové listy, přiklopíme a dusíme do měkka.
Připravíme si tmavou jíšku. Na sádle osmahneme mouku dohněda. Měkké maso vyndáme z kastrolu a vmícháme jíšku, máslo a omáčku dochutíme červeným vínem, ještě chvíli mírně provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky.