Tohle jídlo bude chutnat skvěle i z krůtího masa. Koření kombinujte podle chuti. Pokud je pro vás rozmarýn moc aromatický, přidejte tymián nebo petrželku.
Ingredience na 4 porce:
● 800 g hovězí kýty
● 4 mrkve
● 1 cibule
● 1 lžíce másla
● 4 lžice oleje
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 1 konzerva loupaných drcených rajčat
● 1 snítka rozmarýnu
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno, maso na kostky a mrkev na kolečka. V hrnci nechte rozpustit máslo a přidejte olej. Vmíchejte cibuli a opečte ji. Přidejte maso a opékejte, až se zatáhne.
Pak přidejte protlak, papriku a krátce zarestujte a nechte rozvonět. Potom vše zalejte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Směs osolte, opepřete a přidejte rozmarýn. Přiklopte a duste asi 90 min.
Dle potřeby dolejte vodu tak, aby bylo maso stále ponořené. Poté přidejte mrkev, rajčata a duste dál dalších 30 min. Nakonec ještě podle potřeby dosolte. Můžete podávat s bramborovou kaší, rýží i těstovinami.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 80 Kč
To vypadá na hodně dobrý krmě! Rozmarýn si klidně necham, mám ho ráda. A cena za porci fajn, nevyjde to nějak draho. Ukládám si recept, to musím testnout!
Tak tohle musí být mňamka. A viď, že se to dá i s krůťákem. Já si to však s tím rozmarýnem nedám, to mám fakt moc silný. Asi to zkusím se tymiánkem, co řikáte?
Zajímavý recept, který umožňuje experimentování s kořením. Oceňuji flexibilitu a jednoduchost. Rozhodně vyzkouším a doporučím i svým žákům na kulinářském kroužku.
Já furt zkouším novejma receptama a tento vypadá super! Určitě vyzkoušim, jen rozmarýn asi zaměnim za petrželku, to mi víc chutná. Díky za tip!