Pokud vám zbude náplň, zapečte ji druhý den s bramborovou kaší – je to chutná specialita z Argentiny.
Ingredience: na 16 taštiček
● 1 kg hovězího zadního
● 3 červené papriky
● 5 cibulí
● 4 stroužky česneku
● olej
● sůl
● pepř
● kmín
● 5 vajec
● 100 g zelených oliv
● 2 balení křehkého těsta
● hladká mouka
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli a papriky nadrobno, česnek nasekejte. Opečte na pánvi, osolte, přidejte pepř a kmín a duste pod poklicí doměkka. Směs nechte vychladnout a vmíchejte nadrobno nakrájená vejce a olivy. Poprašte moukou vál a plát křehkého těsta ještě trochu rozválejte.
Vypichujte z něj kolečka o průměru asi 10 cm. Kolečko těsta si položte do dlaně a do středu naneste lžíci náplně. Okraje nechte čisté a volné, ale náplní nešetřete.
Okraje těsta pak ohněte k sobě a vytvořte půlměsíc s náplní ve středu. Stiskem prstů je spojte a ztenčete. U kvalitního těsta je nemusíte ani ničím potírat. Okraje lehce nazdobíte vidličkou. Pečte na 180 °C asi 20 min.
Příprava: 150 min
Cena za 1 porci: 29 Kč