Můžete použít houby čerstvé i sušené, dobré jsou i žampiony.
Ingredience: 4 porce
● 200 g kulatozrnné rýže
● hrst hub
● 300 g kuřecích prsních řízků
● 600 ml zeleninového vývaru
● 2 cibule
● 1 lžíce másla
● 100 ml bílého vína
● 1 snítka rozmarýnu
● sůl, pepř
● olej
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno. Jednu z nich osmažte krátce na másle. Přidejte rýži a také ji osmažte. Vlijte víno a nechte ho trochu odpařit. Potom přilejte polovinu vývaru, rozmarýn, hrnec přiklopte a vařte na mírném ohni. Když se vývar vsákne, postupně přilévejte další.
Rizoto je hotové, když má rýže lepivou konzistenci. Mezitím v hlubší pánvi na oleji opečte druhou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené maso a opečte. Přidejte na plátky nakrájené houby, vše opékejte a osolte i opepřete. Do pánve ke směsi přimíchejte hotovou rýži.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč