Voní, chuti lahodí, je pestrá a kůrčička krásně křupne, když se do ní zakousnete.
Ingredience:
120 g šunky
5 hlaviček hříbků
100 g jemného sýra
1 střední brokolice
olivový olej
oregano
bazalka
Těsto:
1 lžíce soli
1 lžíce olivovového oleje
0,5 kg hladké mouky
1 kostka droždí
2,5 dl studené vody
Postup:
Těsto si připravíme smícháním ingrediencí, dobře jej prohněteme a necháme na teplém místě vykynout asi tak 40 minut.
Dáme si ovařit v mírně slané vodě brokolici. Nesmí být zcela měkká. Vyjmeme ji z vody a necháme dobře okapat.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu. Ručně ji vytaháme na tenkou placku, okraje vyvýšíme, potřeme je olivovým olejem a přeneseme je na plech.
Houby nakrájíme na plátky a pizzu jimi obložíme společně se šunkou. Prokládáme nakrájeným sýrem. Pak posypeme bazalkou a oregánem.
Takto připravené pizzy vložíme do předehřáté trouby a pečeme je při na 200 °C asi 10 až 15 minut.