Suroviny: 100 ml vaječného likéru 2 žloutky 500 ml čerstvého mléka 60 g cukru třtinového kousek skořice ½ vanilkového lusku kávový sirup 1 lžíce rozpustné kávy 3 lžíce cukru 1 lžíce rumu 150 ml vařící vody Postup: V rendlíku povaříme asi 5 minut mléko s rozkrojenou vanilkou a skořicí.
Přiklopíme poklicí a necháme stát. Skořici vyndáme a z vanilky vyškrábneme zbylá zrníčka a vrátíme je do mléka. Likér smícháme se žloutky a cukrem do pěny. Potom do směsi postupně zašleháme horké mléko a společně zahřejeme na 80° C.
V malém rendlíku rozpustíme cukr, zalijeme vodou a necháme rozvařit. Přimícháme kávu, rum a pomalu svaříme na sirupovitou konzistenci. Na dno varných sklenic nalijeme lžičku sirupu a zalijeme horkým likérem.
.