Pro někoho je možná chuť sýra s bílou ušlechtilou plísní trochu mdlá a nevýrazná. Právě jablka na povrchu tuto pomazánku osvěží. Tyhle dvě suroviny se spolu ideálně doplňují.
Potřebujete:
4 jablka, 1 hermelín, 4 lžíce bílého jogurtu, pepř, citronovou šťávu, bylinky
Postup:
Tři jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte nahrubo. K nim nastrouhejte taktéž nahrubo hermelín.
Jablka s hermelínem důkladně promíchejte v míse (nejlépe se vám to bude dělat rukou).
Dochuťte čerstvě rozemletým pepřem a citronovou šťávou. Povrch posypejte bylinkami (petrželkou, pažitkou, řeřichou…) Zbylé jablko nakrájejte na plátky a přikusujte, případně jimi ozdobte sendviče. Nejlépe se hodí například na celozrnné pečivo.