Suroviny na 4 porce:
500 g hub, 2 cibule, 100 g veky, 150 ml mléka, 150 g měkkého salámu, 2 vejce, 50 g krupice, lžička hořčice, strouhanka na obalení, sůl, pepř, petrželka, olej
Postup:
1. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené houby a dusíme do poloměkka. Potom přidáme kousky veky namočené v mléce, 1 rozšlehané vejce, osolíme, opepříme, vmícháme na proužky nastrouhaný salám a zahustíme krupicí.
2. Z houbové hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku, do něhož zašleháme hořčici, a nakonec ve strouhance.
3. Karbanátky smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.