Vepřový guláš je dokonale šťavnatý. V průběhu dušení masa do něj můžete přidat kousky mrkve a celeru.
Ingredience: 4 porce
800 g vepřové plece
2 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
2 stroužky česneku
1 bobkový list
sůl
pepř
1 lžíce sádla
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička majoránky
vývar
Postup:
Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku prolisujte. Na sádle opečte cibuli a pak přidejte maso. Opečte ho a vmíchejte protlak, papriky a kmín. Poprašte moukou, promíchejte, krátce opečte a pak přilejte asi 300 ml vývaru.
Přidejte bobkový list, sůl, pepř, česnek a guláš duste pod pokličkou asi hodinku doměkka. Podle potřeby dolejte vývar. Nakonec přidejte do guláše majoránku, ještě krátce poduste, a je hotovo.
Podávejte s čestvým chlebem, kterým se dá vytřít všechna šťáva z talíře, nebo s karlovarským knedlíkem.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 55 Kč