Víte, jak oloupat rajčata? Spařte je vroucí vodou a poté jednoduše nožem sloupněte slupku.
Ingredience: 5 porcí
● 800 g hovězí kližky
● 4 červené cibule
● 6 snítek tymiánu
● 8 stroužků česneku
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● sůl
● pepř
● 200 g loupaných rajčat
● 1 lžíce hladké mouky
● olej
Postup:
Maso očistěte a nakrájejte na kostky, cibuli na měsíčky, stroužky česneku na plátky. Na oleji opečte doměkka cibuli. Přidejte maso, promíchejte a opečte ho, aby se zatáhlo. Pak vmíchejte česnek, papriku a promíchejte.
Poprašte hladkou moukou, znovu promíchejte a přilejte tolik vody, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete, přidejte tymián, rajčata a guláš duste pod pokličkou 2–2,5 hodiny. Podávejte s knedlíkem, případně s těstovinami.
Příprava: 180 min
Cena za 1 porci: 40 Kč