Spojení masa s ovocem není novinkou, ale většinou tak připravujeme maso drůbeží či vepřové. Malinová omáčka skvěle doplní chuť lososa.
Potřebujete:
400 g lososa, 450 g čerstvých malin, 1 lžičku másla, ¼ šálku vody, 1 lžičku citronové šťávy, 1–2 lžíce malinového džemu, sůl, pepř, ½ hrnku bazalkových lístků + na ozdobu
Postup:
Maliny propláchněte a nechte okapat. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte maliny, bazalkové lístky, malinový džem, vodu a citronovou, či limetkovou šťávu.
Vše přiveďte k varu a nechte probublávat asi 10 minut. Poté odstavte, vyjměte z omáčky bazalku a nechte odpočívat. Omáčku můžete servírovat teplou, ale i vystydlou na pokojovou teplotu.
Kousky ryby osolte a opepřete a položte je na středně rozehřátý gril. Opékejte zhruba 4 minuty z každé strany. Porce rozdělte porce na talíře, každý kousek přelijte trochou omáčky a dozdobte lístky bazalky.