Losos je zdravý a funguje jako skvělá prevence proti kardiovaskulárním nemocem.
Suroviny:
1 celý losos nebo 4 špalíčky lososa
sůl, pepř
citronová šťáva
2 hrsti čerstvého salátu
10 cherry rajčátek
1 menší červená cibule
olivový olej
2 hrsti mraženého hrášku
3 lžíce sýru ricotta Σ máslo
Postup:
Nejprve si připravte hráškový dip. Mražený hrášek nechte půl hodiny odležet při pokojové teplotě a poté ho přendejte do mixéru. Hrášek rozmixujte na jemné pyré.
Následně do mixéru přidejte ještě sýr ricotta, společně s lžící olivového oleje, trochou soli a pepře podle chuti. Všechno důkladně rozmixujte. Ve větší misce smíchejte natrhaný salát s pokrájenými rajčátky a červenou cibulí. Ochuťte solí, pepřem, trochou citronové šťávy a olivového oleje.
Dobře promíchejte. Lososa nasolte, opepřete a začněte ho restovat na másle kůží dolů. Jakmile bude kůžička opečená dozlatova, lososa obraťte. Rybu servírujte na čerstvém salátku, s dipem a trochou citronové šťávy.