Potřebujete:
1 kg vepřových žebírek, 6 dl 12º piva, 3 dl jablečného cideru, 1 lžíce grilovacího koření , sůl, pepř, snítka rozmarýnu
Na omáčku:
1 lžíci olivového oleje, 2 dl 12º piva, 4 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce worcesteru, 2 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce dijonské hořčice, hnědý cukr dle chuti, tabasco
Postup:
Očištěná žebírka překrojte a okořeňte. Vložte je do potravinových sáčků, zalijte pivem a ciderem, uzavřete a nechte v chladu marinovat 24 hodin.
Žebírka vyjměte z marinády, zabalte do alobalu, položte na rozpálený gril a pečte přibližně 3 hodiny. Během grilování obracejte.
Mezitím si připravte omáčku. Všechny ingredience na ni smíchejte a přelijte do dávkovací láhve. Hotová žebra vybalte z alobalu, potřete omáčkou, vraťte je na gril a z obou stran opečte. Ozdobte rozmarýnem, podávejte se zeleninou, případně chlebem. Skvěle chutnají k pivu.