Máte pořádný hlad a chuť na něco dobrého? Udělejte si domácí bramborové noky se smetanovou omáčkou.
Suroviny na 4 porce
Na gnocchi – 500 g brambor – 80 g hladké mouky – 50 g másla – 2 žloutky – sůl
Na omáčku – 200 g eidamu – 400 ml smetany ke šlehání – 2 stroužky česneku – sůl – bylinky
Postup
1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a pak je prolisujte na kaši. Přidejte mouku, změklé máslo, žloutky a sůl a vypracujte pevné těsto.
2. Rozdělte ho na menší části, ze kterých vyválejte válečky a z nich pak tvořte malé noky, které vkládejte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu.
3. V hrnci zahřejte smetanu a rozmíchejte v ní nastrouhaný sýr. Přidejte česnek a sůl. 4. Gnocchi servírujte přelité omáčkou a ozdobené bylinkami.