Potřebujete:
1 kg uzené vepřové pečeně, 5 hřebíčků, 200 ml cideru, 1 lžíci třtinového cukru, půl svitku skořice
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Uzené obalte v plátcích slaniny, ovažte provázkem a do masa zapíchejte hřebíčky.
Na pánvi prohřejte cider s cukrem a svitkem skořice. Vařte při mírné teplotě za stálého míchání přibližně 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přiveďte k varu a stáhněte teplotu.
Povařte na mírnou teplotu ještě asi 20 minut dokud zhoustne. Sejměte ze sporáku a nechte 10 minut odstát. Skořici vyjměte.
Dejte uzené do pekáče – nejlépe na mřížku, aby nebylo ponořené ve vodě, kterou na dno pekáče nalijete (vody nalijte 2 centimetry m ode dna pekáče). Maso pak potřete částí ciderové marinády. Pečte ho asi 40 minut dozlatova. Zhruba každých 20 minut šunku znovu potírejte. .