Jehněčí kýta pečená do růžova patří k vyhlášeným francouzským specialitám.
Potřebujete:
1 jehněčí kýtu s kostí, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olivový olej, 1 snítku čerstvého rozmarýnu, sušené provensálské bylinky, kuřecí vývar
Postup:
Jehněčí omyjte, osušte a odstraňte bílou, tuhou kůži. Česnek oloupejte a nakrájejte na kousky. Ostrým nožem udělejte v mase řezy a zaplňte je česnekem, případně přidejte lístky rozmarýnu.
Vložte maso do zapékací mísy, přidejte trochu olivového oleje, opepřete a posypejte bylinkami. Předehřejte troubu na 240 °C a těsně před vložením do trouby maso osolte. Pečte 20 minut, poté snižte teplotu na 200 ˚C a pečte ještě asi 15 minut.
V průběhu pečení můžete maso jednou obrátit. Po vyndání z trouby přemístěte pečínku do jiné nádoby, přikryjte ji fólií a nechte 10 minut odpočinout.
Ze šťávy v pekáčku připravte omáčku. Dejte ji na mírný oheň, přilijte sklenici silného kuřecího vývaru, promíchejte a nechte na trochu zredukovat. Podávejte s opečenými brambory.