Křehký koláč z celozrnné mouky se sýrovo-houbovou náplní se vám bude rozplývat na jazyku.
Suroviny
Na těsto – 130 g celozrnné mouky – 60 g másla – 1 vejce – špetka soli
Na náplň – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 lžíce olivového oleje – 120 g ricotty – 150 g žampionů – 1 lžíce sušeného oregana – sůl
Postup
1. Mouku smíchejte se solí a pak rukama propracujte s nakrájeným máslem. Přidejte vejce a vytvořte hladké, pevné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
2. Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte pokrájenou cibulku. Přidejte na slabé plátky nakrájené očištěné žampiony a nasekané stroužky česneku, a restujte asi 8 minut. Ochuťte oreganem a osolte.
3. Odleželé těsto rozválejte do kruhu. Rozprostřete na něj ricottu (okraje nechte volné) a navrch dejte houbovou vrstvu. Okraje přehněte.
4. Galettku přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte asi 20 minut.