Suroviny:
8 cibulí
3 lžíce másla
400 ml hovězího vývaru
100 g sýra Gruyére
100 ml bílého vína
snítka tymiánu
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
bageta
Postup:
Na rozehřátém másle orestujte nakrájenou cibuli, osolte a opepřete. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte vínem a vývarem.
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a na něm opečte plátky bagety. Polévku nandejte do misek a přidejte kolečka opečené bagetky posypané nastrouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a nechte zapéct. Před podáváním posypte nasekanou pažitkou.
Tip!
Můžete použít i kuřecí vývar, polévka bude mít jemnější chuť. Pokud jste vegetariánka, hovězí vývar nahraďte zeleninovým.