Sehnat soupravu na fondue navíc není těžké, dá se pořídit už od dvou set korun a při posezení s rodinou nebo přáteli díky ní připravíte výborné pohoštění.
Potřebujete:
4 světlé bagety, 250 g nastrouhaného sýru čedar, 250 g nastrouhaného ementálu, 300 ml kvalitního suchého bílého vína, 1 lžíci třešňové pálenky, 1 lžíci bramborového škrobu, 1 stroužek česneku,
Postup
Nádobu na fondue vytřete rozpůleným stroužkem česneku. Přidejte víno, přiveďte je na sporáku k varu a rozpusťte v něm za stálého míchání nastrouhaný sýr. Plamen musí být co nejmenší, aby se sýr nezačal připalovat.
V mističce rozmíchejte v troše vody škrob a vlijte ho k sýru s vínem. Ihned vše dobře promíchejte. Pak přilijte kořalku, zamíchejte a nádobu umístěte na ohřívač uprostřed stolu.
Bagety nakrájejte na kostičky. Ty si budou hosté napichovat na vidličky a namáčet v horké sýrové omáčce.
Můžete použít i chléb, světlý nebo tmavý. Fondue lze připravit i masové nebo čokoládové, takže se pořízení soupravy vyplatí. .