Polévka z červených fazolí je rychle hotová. Dejte si ji třeba s pečivem nebo chlebem, skvěle zasytí.
Potřebujete:
2 konzervy loupaných rajčat, 1 konzervu sterilovaných červených fazolí, 1 chilli papriku, 1 mrkev, 1 l vývaru, 1 hrst čerstvého koriandru, 2 stroužky česneku, 1 papriku červenou, 1 žlutou papriku, 1 cibuli, 1 kelímek zakysané smetany, máslo, sůl, drcený barevný pepř
Postup:
Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na proužky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nasekanou chilli papričku.
Vše krátce orestujte a zalijte vývarem. Přilijte loupaná rajčata a vařte, dokud mrkev nezměkne.
Přidejte červené fazole, osolte, opepřete a ještě krátce prohřejte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany a nasekaným koriandrem. .