Tenhle koláč byl odedávna tradičním dezertem pro významný americký Den díkůvzdání. Ochutnejte ho i vy.
Potřebujete:
✿ 175 g hladké mouky
✿ 15 g třtinového cukru
✿ 110 g másla
✿ špetku soli
✿ 30–50 ml vody
Náplň:
✿ 1 dýni Hokkaidó
✿ 3 vejce
✿ 120 ml smetany
✿ 100 g třtinového cukru
✿ 1 lžičku skořice
✿ 1/2 lžičky zázvoru
✿ 2 hřebíčky
✿ špetku soli
✿ smetanu ke šlehání
✿ skořici
1. Mouku, cukr a sůl promíchejte, Přidejte změklé máslo a zpracujte drobenku. Přilijte trochu studené vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na hodinu do lednice.
2. Vejce rozšlehejte, přidejte cukr, smetanu, sůl a promíchejte. Přisypejte skořici, roztlučený hřebíček a zázvor. Dýni rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Dejte je do hrnce s vodou, 5 minut povařte, slijte a rozmixujte na pyré. Vlijte ho do připravené směsi a promíchejte.
3. Těsto rozválejte na kulatý plát a přeneste do kulaté nízké formy. Dno propíchejte vidličkou a vlijte dýňovou náplň. Pečte v troubě při 190 °C 40–45 minut. Ozdobte kopečky šlehačky a skořicí.