Je krásně vláčný a díky dýni získá navíc i nádhernou žlutou barvu.
Ingredience:
2 hrnky nastrouhané dýně hokkaido
1 a ½ hrnku hladké mouky
½ hrnku cukru
¼ hrnku oleje
125 ml bílého jogurtu
½ hrnku vlašských ořechů
½ lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody
½ tabulky hořké čokolády
Postup:
V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sodu. Postupně přidávejte olej, jogurt a dýni. Těsto propracujte.
Nakonec přidejte pokrájené ořechy a čokoládu nasekanou na kousíčky a vše ještě jednou smíchejte. Těsto přendejte do formy a pečte při 180 °C 60 minut.
Náš tip:
Místo oříšků můžete přidat slunečnicová/dýňová semínka.