Dýňové rizoto po italsku má báječnou sametovou chuť.
Potřebujete:
✿ 70 g másla
✿ 1 cibuli
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 kg dýně Hokkaidó
✿ 300 g kulatozrnné rýže
✿ 250 ml bílého vína
✿ 1,5 l kuřecího vývaru
✿ 50 g parmazánu
✿ sůl, pepř
1. Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na menší kostky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut smažit.
2. Pak přidejte česnek, ještě minutku opékejte, přidejte dýni a opékejte 10 minut. Poté přisypejte propláchnutou rýži, přilijte víno a míchejte 2–3 minuty, než se část vína odpaří.
3. Postupně přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená. Rozdělte na talíře a posypejte parmazánem. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo opražená dýňová semínka.