Je libo máslová, muškátová, žaludová, špagetová či Hokkaido? Sezóna dýní, je právě v plném proudu. Tak neváhejte a vyzkoušejte naše nejlepší dýňové rizoto.
Suroviny na 4 porce:
1 střední dýně hokkaidó
400 ml zeleninového vývaru
200 ml rýže arborio
2 polévkové lžíce másla
1 najemno nakrájená cibule
olivový olej
nastrouhaný parmezán
Postup:
Dýni dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na stejně velké kostičky nebo plátky.V silnější vyšší pánvi rozehřejeme máslo a doměkka na něm osmažíme cibuli i kousky dýně.
Jakmile je cibule i dýně měkká, rovnoměrně posypeme rýží, promícháme a zalijeme asi sběračkou teplého vývaru.
Rýži je nutné občas míchat, aby se nepřichytila. Poté, co se odpaří všechen vývar, přilijeme další sběračku a tento postup opakujeme, dokud není rýže uvařená „na skus“ a zároveň nemá krémovou konzistenci. Servírujeme zakapané olivovým olejem a posypané parmezánem.
Extra tip:
Pro dokonalé „dýňové“ doladění chuti použijte místo olivového oleje olej z dýňových semínek.