Tuhle delikatesu si rozhodně zkuste připravit. Chuť můžete ještě vylepšit například brusinkami, sekanými ořechy či kořením podle chuti.
Potřebujete:
✿ 400 g listového špenátu
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 bobkové listy
✿ ½ lžíce olivového oleje
✿ 2 lžičky sójové omáčky
✿ špetku provensálského koření
✿ 200 g tofu s chilli
✿ pepř, sůl
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a podrťte. Tofu s příchutí chilli nakrájejte na kostky. Špenátové listy operte, překrájejte a nechte okapat.
2. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Po chvíli přidejte česnek a minutu osmahněte. Přidejte špenát, podlijte trochou horké vody, přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a za občasného promíchání duste pod pokličkou.
Asi po 10–15 minutách přidejte provensálské koření, sójovou omáčku a tofu, dobře promíchejte a chvilku prohřejte.
3. Hotový špenát případně ještě dochuťte solí a pepřem, bobkové listy vyndejte. Podávejte samotné nebo s vařeným bramborem.
Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším. Mám ráda, když můžu do jídla přidat něco extra, jako ty brusinky. Super nápad!
Mně se ten recept líbí, jednoduchý a zdravý. Ale tofu moc nemusím, myslíte že by šlo místo něho dát třeba kuřecí maso?