Králičí maso má minimum tuku, takže se hodí i pro dietu, je lehce stravitelné a plné prospěšných látek. Navíc je i velmi chutné a dá se připravit na spoustu způsobů.
Potřebujete:
1 králíka, 1 větší cibuli, 2 mrkve, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 100 g lesních hub nebo žampionů, 150 ml vývaru, 200 ml zakysané smetany, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Postup:
Králíka očistěte a naporcujte. Osolte, opepřete a na oleji ho z obou stran v míse remosky opečte a vyjměte.
Do téhož oleje přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a opečte je. Až cibule zesklovatí, vraťte do mísy porce králíka, mírně podlijte vývarem a duste do poloměkka.
Pak přidejte na plátky nakrájené houby, drobně nakrájenou zeleninu a společně duste doměkka. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí. Podávejte s knedlíkem nebo vařenými bramborami.