Pro dospělé podezřelá divočina, pro děti ten nejlepší dort pod sluncem.
Potřebujete (na jeden korpus):
100 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 45 g másla, 1 vejce, ½ lžičky kypřicího prášku, ¼ lžičky vanilkového extraktu, kapku tekuté potravinářské barvy
Na krém:
500 ml smetany ke šlehání, 400 g žervé, 250 g mascarpone, 125 g moučkového cukru
Na ozdobu:
marcipán, barevné bonbony, cukrový posyp
Postup:
Postupně připravte 6 různě zbarvených korpusů (máte-li více barev, můžete jich připravit i více). Máslo s cukrem ušlehejte do pěny a poté přidejte vejce. Do hmoty kápněte potravinářské barvivo a promíchejte. Po částech přidávejte a zapracovávejte mouku s práškem do pečiva.
Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru 20 cm a rozetřete do něj těsto. Korpusy pečte jeden po druhém v troubě předem vyhřáté na 180 °C asi 8 minut.
Korpusy nechte chladnout. Mascarpone, žervé a cukr vyšlehejte dohladka. Ušlehejte ze smetany pevnou šlehačku a opatrně ji zapracujte do sýrové směsi.
Vychladlé korpusy zkontrolujte a seřízněte nerovnosti. Postupně podle barev na ně nanášejte krém a vrstvěte je na sebe. Hotový dort potřete zbylým krémem nebo potáhněte marcipánem a ozdobte podle vkusu. Poté jej uložte do chladničky, aby ztuhl.