Potřebujete:
500 g mletého masa, 1 červenou cibuli, 2 vejce, 4 kousky plátkového sýra, 4 plátky anglické slaniny, červené zelí, 1 rajče, 1 kyselou okurku, ledový nebo farmářský salát ,kečup, tatarku, 4 žemle, sůl, pepř
Postup:
Dejte do mísy mleté maso, přidejte vejce, přiměřeně osolte a opepřete a důkladně promíchejte. Z hmoty vytvořte ploché karbanátky.
Rozpalte olej na pánvi a dejte karbanátky smažit po obou stranách dozlatova.
Zatím očistěte zeleninu, červenou cibuli nakrájejte na kolečka, stejně tak rajčata a okurku, zelí nakrájejte na nudličky. Žemlovku rozkrojte na dvě poloviny. Usmažené karbanátky vyjměte z pánve, vylejte olej a zprudka na ní osmahněte ještě slaninu.
Spodní díl žemle potřete tatarkou a kečupem, přeložte listem salátu, poklaďte okurkou, rajčaty, červenou cibulkou, poté položte karbanátek, na něj plátek sýra, opečenou slaninu, posypejte nakrájeným zelím a překryjte vrchní částí žemle.