Sladká tečka po jídle samozřejmě v tomto menu nemůže chybět.
Příprava: 45 min
Náročnost: x x
Cena: 80 Kč
Potřebujete:
95 g másla
185 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
30 g kakaa
½ lžičky soli
175 g cukru krupice
35 g vanilkového cukru
200 ml mléka
3 vejce
cukrářské zdobení srdíčka
Náplň:
1 měkký tvaroh
2 lžíce vanilkového cukru
1 lžíci jahodové šťávy (z kompotu)
1 smetana ke šlehání
1. Máslo rozpusťte v misce za nižší teploty v mikrovlnné troubě. Smíchejte všechny suché suroviny a do připravené směsi přidejte mléko, vejce a opatrně přilijte vlažné máslo. Vše důkladně promíchejte ručně nebo pomocí robota.
2. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do tří čtvrtin je naplňte těstem. Vložte je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 12–15 minut. Špejlí nebo párátkem zkuste, zda jsou hotové. Pak je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
3. Na náplň vyšlehejte tvaroh s vanilkovým cukrem, jahodovou šťávou a šlehačkou. Pomocí cukrářského sáčku naplňte vychladlé cupcakes krémem a ozdobte je barevnými cukrářskými srdíčky podle fantazie.