Lákavá červená barva a spousta ovoce. To jsou důvody, proč se po ovocném punči jen zapráší.
Potřebujete:
9 chemicky neošetřených pomerančů, 2 citrony, 6 kusů kiwi, 1 l červené hroznové šťávy nebo šťávy z granátových jablek, 3 hrsti drobného ovoce (jahody, borůvky, hroznové víno, 8 lžic kvalitního třtinového cukru
Postup:
Čtyři pomeranče, dva citrony a oloupané kiwi nakrájejte na plátky.
Dva pomeranče oloupejte, kůru dejte stranou. Ze dvou neoloupaných pomerančů a dvou oloupaných vymačkejte šťávu. Přidejte 1 litr hroznové šťávy, kůru a cukr.
Lehce promíchejte, vlijte do kastrůlku a nechte krátce povařit. Vymačkejte do něj šťávu z posledního pomeranče.
Nakrájené ovoce, včetně toho drobného, bobulovatého, vložte do džbánu nebo velké mísy s ledem a přelijte je sirupem a hroznovou šťávou.