Lehká, chutná a přitom levná alternativa masových jídel.
Ingredience na 2 porce:
● 1 střední cuketa
● 2 vejce
● 3 lžíce hladké mouky
● 2 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● olej na smažení
Na dip:
● kelímek bílého jogurtu
● hrst nasekaných bylinek (pažitka, petržel, kopr)
Postup:
Cuketu nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte přebytečnou vodu – jinak by těsto bylo příliš řídké. Smíchejte ji s vejci, moukou a prolisovaným česnekem. Osolte, opepřete a podle chuti můžete přidat i trochu strouhaného sýra.
Na pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce tvarujte malé placičky. Smažte je dozlatova z obou stran. Dip připravíte tak, že smícháte bílý jogurt s nasekanými bylinkami, solí a trochou citronové šťávy.
Podávejte teplé placičky s osvěžujícím dipem a kouskem pečiva. Tento recept je výborný i jako lehká letní večeře a můžete jej obměnit přidáním mrkve nebo brambory.
Příprava: 25 min
Cena: 70 Kč
Zní to úžasně! Cuketa je skvělá surovina, určitě se chystám vyzkoušet tento recept i s obměnami jako je mrkev nebo brambory.
Tento recept s cuketovymi placičkami je skvělý nápad! Miluju jednoduché a chutné recepty, určitě vyzkouším.