Čtěte „fondán“. Čokoládově čokoládový dezert skutečně existuje. Tento mini dortík si každý okamžitě zamiluje.
Suroviny:
90 g hořké čokolády
90 g másla
60 g hladké mouky
3 vejce
90 g cukru krupice
máslo a mouka na vymazání formičky
Postup:
Předehřejte si troubu na 190 až 200 °C. Rošt dejte do střední polohy. Připravte si vodní lázeň a nad ní v misce rozehřejte máslo s čokoládou. Šlehačem si vyšlehejte vejce a pomalu, po menších částech, k nim přisypávejte cukr.
Nikdy nevsypávejte všechen cukr naráz.
Hnědý krém vlijte do světlého a metličkou pomalu vše spojte v jeden. Dále si do směsi prosijte mouku a opět opatrně vmíchávejte. Teď si připravte formičky na muffiny a vymažte je máslem a vysypejte polohrubou moukou. Každou naplňte pouze do tří čtvrtin.
Fondant pečte maximálně devět nebo deset minut. Nakonec nechte formičky tři minuty vychladnout, pak fondant vyklepněte a podávejte lehce zaprášený moučkovým cukrem s ovocem nebo třeba s vaječným likérem.
Náš tip
Dezert servírujte s kokosovou nebo citronovou zmrzlinou.