Francouzské tartaletky se prodávají v pekárnách po celé Francii. Vy si je ale můžete připravit sami doma.
Suroviny:
150 g másla
2 žloutky
100 g moučkového cukru
1 balíček vanilinového cukru
300 g hladké mouky
Na krém:
4 žloutky
250 g plnotučného tvarohu
150 g moučkového cukru
1 vanilinový cukr
150 g hořké čokolády
2 čerstvé fíky
Postup:
Máslo utřete s oběma cukry, moukou a žloutky. Směs dejte vychladit na 30 minut do lednice. Formy na tartaletky vymažte máslem a naplňte odleželým těstem. Pečte 20 minut na 180 °C. Po zchladnutí košíčky vyklopte.
Vyšlehejte žloutky s cukry do husté pěny. Pak do ní opatrně vmíchejte tvaroh a v horké lázni rozpuštěnou čokoládu. Krémem naplňte košíčky a ozdobte je fíky.