Jednoduché, ale na pohled atraktivní tartaletky s čokoládovo-tvarohovou náplní jsou ideální na rodinné oslavy.
Suroviny na 15 kusů
Na těsto – 1 vejce – 150 g hladké mouky – 60 g moučkového cukru – 100 g másla
Na náplň – 200 g měkkého tvarohu – 1 žloutek – 2 lžíce moučkového cukru – 50 g hořké čokolády – 25 g másla – 50 ml smetany – lískové a vlašské ořechy na ozdobu
Postup
1. Ze změklého másla, vejce, hladké mouky a moučkového cukru vypracujte pevné, tažné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odležet do lednice.
2. Žloutek ušlehejte s cukrem a pak do směsi zašlehejte tvaroh. Nalámanou čokoládu rozpusťte s máslem ve vodní lázni a pak vmíchejte smetanu.
3. Z těsta vyválejte placku, nakrájejte ji na dílky a těmi vyložte formičky. Každou tartaletku naplňte čokoládovou a tvarohovou směsí. Pečte v troubě při 180 ºC asi 20 minut.
4. Před servírováním ozdobte tartaletky ořechy.