Bez sladké tečky nakonec by to nebylo to pravé. A chuť čokolády je přesně to, čím završit společný oběd nebo večeři pro zamilované.
Potřebujete:
200 g čokolády na vaření, 40 g kakaa, 5 vajec, 100 g cukru krupice , 150 g hladké mouky, 250 g másla
Postup:
Ve vodní lázni nechte zcela rozpustit hořkou čokoládu. Mezitím si rozklepněte vejce a ušlehejte je s cukrem dohladka.
Máslo si rozpusťte a přidejte ho do vyšlehaných vajec. Pomalu do směsi zamíchejte rozpuštěnou čokoládu a kakao. Pak přisypejte mouku a dobře promíchejte.
Těsto nalijte do zapékacích misek a pečte v troubě při 200 ºC 10 minut. Suflé podávejte buď v zapékacích miskách, nebo je vyklopte na talířek nebo do hrníčku.
Podle chuti polijte čokoládou, případně podávejte se šlehačkou, zmrzlinou, lístkem meduňky nebo ovocem.