Suroviny: 100 g tmavé čokolády 200 g hladké mouky 30 g kakaa 200 g másla 200 g cukru moučka 50 ml mléka 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 špetka soli 5 vajec 1 balení čokoládové polevy Na krém: 200 g másla 200 g cukru moučka 150 g mletých ořechů 1-2 lžíce rumu
Postup: Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.
Změklé máslo našleháme cukrem na hustou hmotu. Pak přidáváme za stálého šlehání po jednom vejce, mléko a rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Do jiné mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl. Suché přísady promícháme s máslovou hmotou.
Těsto nalijeme do vysypané formy ve tvaru srdce a pečeme při 180 °C po přibližně 50 minut. Vychladlé srdce rozkrojíme a naplníme krémem: Máslo našleháme s cukrem, vmícháme ořechy a rum.
Naplněné srdce přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme podle vlastní fantazie..