Připravili jsme pro vás ragú s mletým masem, červeným vínem a parmazánem.
Suroviny:
100 g červené čočky
150 g mletého hovězího masa
4 velká rajčata
2 mrkve S 1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 ks řapíkatého celeru
4 lžíce olivového oleje
200 ml rajčatového protlaku
400 ml drůbežího vývaru
1 balení špaget S strouhaný parmazán S sůl, pepř
Postup:
Čočku 5 minut povařte. Rajčata spařte a oloupejte. Mrkev, cibuli a celer nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu na oleji orestujte mrkev, cibuli, celer a česnek. Přidejte mleté maso. Osolte a opepřete.
Vše zalijte vínem a povařte. Přidejte protlak, oloupaná rajčata. Nalijte do hrnce vývar a duste 15 minut.
n Mezitím si doměkka uvařte špagety. Servírujte s omáčkou posypanou parmazánem.
Náš tip
Vše můžete také posypat sýrem Grana Padano.