Nechutná příliš dobře, zato zázračnější rostlinu si jen těžko představíte. Vypadá jako medúza, ale přitom je to houba. Kombucha je tibetská čajová houba, která většině lidí příliš nevoní ani nechutná.
Přesto je tak populární, že už ji prodává téměř každý větší supermarket.
A to nejčastěji v podobě ledového čaje.
Jak uzdravuje?
Léčí bolesti hlavy i cukrovku, artritidu a dokonce je v Americe často předepisována pacientům, kteří se léčí s rakovinou. Nejdůležitějšími látkami obsaženými v houbě jsou kyselina glukonová a glukoronová.
Tyto dvě látky na sebe vážou všechny škodliviny obsažené v těle a následně jsou vyloučeny močí z těla ven. Kromě toho vám ovšem kombucha může spravit i zažívání.
Připravte si kombuchový nápoj
Budete potřebovat samotnou houbu a jakýkoliv nápoj z kombuche.Přiveďte k varu jeden litr vody a přidejte do ní 8 g jakéhokoliv sáčkového čaje. Následně do něj zamíchejte 80 g cukru.
Nechte vychladnout a přelijte do široké sklenice, dolijte kombuchovým nápojem a do něj pak vlože houbu.
Sklenici utěsněte a nechte 14 dní macerovat. Poté přeceďte.