Má tak svěží chuť, že nebudete mít výčitky svědomí kvůli tomu, že si dáváte dezert.
Potřebujete:
280 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml mléka, šťávu z jednoho bio citronu, jemně nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu
Na polevu:
200 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce horké vody
Postup:
Troubu napřed předehřejte na 170 °C. Žloutky vyšlehejte s cukrem krystal dohromady s vanilkovým cukrem. Poté přimíchejte olej, citronovou šťávu a kůru.
Po částech zapracujte mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečte asi 25 minut. Když je hotová, nechte ji zchladnout a poté ji opatrně vyklopte.
Mezitím si připravte citronovou polevu. Moučkový cukr s citronovou šťávou a horkou vodou utřete. Vychladlou bábovku pak přelijte polevou. .