Jsou křupavé a plné chuti. Dejte si cibulové mlsání třeba místo tradičních brambůrek.
Ingredience:
2 velké cibule
1 šálek kukuřičných lupínků
½ šálku strouhanky
1 lžička sušeného oregana
½ lžičky sušeného česneku
sůl a pepř podle chuti
½ šálku hladké mouky
2 vejce
olej na smažení
Postup:
Cibule oloupejte a nakrájejte na cca 0,5 cm silné plátky.
Oddělte jednotlivé kroužky.
Kukuřičné lupínky rozdrťte, například v mixéru.
Smíchejte je se strouhankou, bylinkami, sušeným česnekem, solí a pepřem.
Obalte každý kroužek nejdříve v mouce. Poté namočte do rozšlehaného vejce.
Nakonec kroužky obalte ve směsi kukuřičných lupínků a bylinek.
Rozehřejte olej.
Cibulové kroužky smažte dozlatova z obou stran.
Osušte na papírové utěrce.
Cibulové kroužky v bylinkové krustě zní jako skvělá varianta k tradičním brambůrkám! Už se těším, až je vyzkouším třeba při rodinném posezení.