Potřebujete:
4 velké cibule, 200 g hladké mouky, 300 ml černého piva, 1 lžíci sekaného tymiánu, 1 lžičku sušeného česneku, 1 lžičku sladké papriky, 150 g panko strouhanky (nemusí být), rostlinný olej na smažení, sůl, pepř
Na dip:
2 lžíce černého piva, 200 ml majonézy, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 jemně nasekanou chilli papričku, sůl, pepř
Postup:
Z mouky, tymiánu, česneku, papriky, soli, pepře a piva umíchejte středně husté těstíčko.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na asi 4 mm silné plátky. Ty rozeberte na kroužky. V hlubší pánvi nebo fritéze rozpalte olej.
Kroužky namáčejte v těstíčku. Pokud je chcete mít obzvlášť křupavé, obalte je po namočení v panko strouhance.
Obalené kroužky smažte dozlatova a odsajte tuk na papírové kuchyňské utěrce.
Ingredience na dip smíchejte a teplé kroužky v něm namáčejte.