Žijeme do značné míry ve vleku marketingu. Může se tak snadno stát, že si k jídlu v dobré, leč poněkud naivní víře kupujete potraviny, za které vám vaše tělo nepoděkuje.
Máte pocit, že jíte zdravě a svému tělu dáváte to nejlepší, často za ne úplně levné peníze? Vyvedeme vás z omylu a představíme vám některé z potravin, jež se zdravě tváří, ačkoli ve skutečnosti vašemu tělu spíš uškodí.
Tavené sýry
Ano, mléčné výrobky jsou opravdu zdravé, ale ne všechny. Tavené sýry jsou prostě jen průmyslový výrobek, kde výživové hodnoty použitého mléka jsou zanedbatelné ve srovnání s dalšími látkami, jež nám spíše škodí.
Přidávají se do nich totiž trávící soli, které mají zajistit výraznější chuť a snadnou roztíratelnost.
Sušené ovoce
Pomineme-li fakt, že při jeho výrobě dochází vlivem teplot ke zničení řady vitaminů a enzymů, obsahuje také velké množství cukru.
Zapékané müsli
Zapomeňte na tuto „zdravou“ snídani. Je v ní totiž nadměrné množství cukru a má vysoký glykemický index. Dejte přednost sypaným vločkám, které si dochuťte jogurtem nebo čerstvým ovocem s ořechy apod.
Rýžové chlebíčky s polevou
Nepřehánějte to s nimi. I tyhle zdánlivě nevinné křupající plátky mají totiž vysoký obsah cukru a rychle se přeměňují na tukové zásoby.
Light výrobky
Tyto potraviny v sobě mají opravdu méně tuku nebo cukru. Zato ale obsahují velké množství syntetických látek, které tělo neumí zařadit, a tak je pošle do tukových zásob.