Takto usmažený chřest si můžete dát jako chuťovku k vínu, ale s bramborovou kaší chutná také skvěle. Do těstíčka můžete přidat trochu sušeného česneku.
Ingredience na 4 porce:
● 500 g zeleného chřestu
● 2 vejce
● hladká mouka podle potřeby
● 1 lžička sušeného tymiánu
● sůl
● pepř
● olej na smažení
Postup:
Z chřestu odřízněte tvrdé konce a pak ho nakrájejte na kousky. Do misky vyklepněte vejce. Přidejte tymián, sůl a pepř. Pak postupně přimíchávejte mouku, až vznikne těstíčko. V hlubší pánvi rozehřejte olej.
Kousky chřestu namáčejte v těstíčku a smažte v rozpáleném oleji. Hotové je pak skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Tento chřest chutná klidně i bez přílohy.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Chřest sem ještě nikdy nezkoušela, ale tohle by mohlo bejt fakt dobrý k vínku.
Tak tohle určitě musím vyzkoušet! Chřest mám moc ráda a s česnekem v těstíčku to zní skvěle.