Chicken Kabsa, ikonické jídlo z Perského zálivu, spojuje rýži, kuře a voňavé koření v jedinečný pokrm.
Ingredience:
● 1 celé kuře
● 2 hrnky basmati rýže
● 1 cibule
● 3 rajčata
● 4 stroužky česneku
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● skořice
● kardamom
● bobkový list
● římský kmín
● sůl
● pepř
Postup:
Kuře osmahněte s kořením na oleji, přidejte cibuli, česnek, rajčata a protlak. Zalijte vodou a vařte doměkka. Vyjměte kuře a do vývaru přidejte rýži. Uvařte, dokud se voda nevsákne. Kuře opečte na pánvi a podávejte na rýži.
Příprava: 90 min
Cena: 190 Kč
Chicken Kabsa mě fascinuje svou kombinací koření. Určitě stojí za vyzkoušení, už se těším, až to připravím doma.
Mňam, to je lahůdka! Kdo by řekl, že se dá udělat takový skvělý pokrm z tak jednoduchých surovin.
To zni jako super recept! Rada zkusim novou variaci na kuřecí a ryzova jidla.
Chicken Kabsa vypadá naprosto skvěle! Určitě to zkusím, miluju kombinaci koření a voňavé rýže.