Příprava: 35 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč
Grilovaný pstruh s cherry rajčaty se řadí mezi nejčastější grilovací variace v době rybářské sezony.
Suroviny na 4 porce:
4 vykuchaní pstruzi
400 g cherry rajčat (může být i více)
5 stroužků česneku
100 g anglické slaniny (plátky)
2 lžíce suchého bílého vína
2 jarní cibulky
2 hrsti čerstvé bazalky
1 snítka rozmarýnu
2 lžíce slunečnicového oleje
bílý mletý pepř
sůl
Postup:
Pstruhy řádně opláchneme a osušíme. Každou rybu samostatně vložíme na alobal, vyložený slaninou, hřbetem dolů a s rozevřeným břichem vzhůru. Osolíme je a opepříme. Do každé vložíme cca ¼ snítky rozmarýnu.
Přidáme cherry rajčata nakrájená na půlky a společně s nasekaným česnekem přidáme na ryby. Posypeme najemno nakrájenou cibulkou, zakapeme olejem a bílím vínem.
Ryby důkladně pak důkladně zabalíme do alobalu a vložíme na gril a pečeme asi 15 minut a jednotlivé balíčky průběžně otáčíme.
Pečené pstruhy posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme podávat.