Suroviny:
hotové těsto na pizzu
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce másla
2 stroužky česneku
1 lžíci nasekané petrželky
hrubozrnnou sůl
hladkou mouku na vál
Postup:
Těsto rozválíme na čtverec a ten poté rozkrojíme na dva obdélníky a každý pak nakrájíme na 12 proužků.
Zavážeme do uzlíku, položíme na plech a přikryjeme utěrkou. Plechy s uzlíky dáme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 5 minut.
Pak plechy obrátíme, aby uzlíky které byly vzadu, byly vpředu, a pečeme dalších asi 5 minut, dokud nejsou uzlíky propečené i uvnitř a na vrchu zlatavé.
V kastrůlku rozehřejeme olej s máslem, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Přidáme petrželku a horké uzlíky ihned potřeme směsí a posolíme..