Brambory vařené a pečené ve vývaru s česnekem mají znamenitou chuť. Můžete si je dát samotné nebo jako přílohu.
Potřebujete:
✿ 1,5 kg brambor
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 50 g másla
✿ 2–3 stroužky česneku
✿ 1 l zeleninového vývaru
✿ pepř, sůl
✿ snítku tymiánu
1. Brambory se slupkou dobře omyjte a překrojte napůl. Ve větším vyšším pekáči rozpusťte máslo s olivovým olejem, přidejte oloupaný podrcený česnek a opékejte ho na středním plameni zhruba 2 minuty.
2. Přidejte brambory a dobře je promíchejte s česnekovým základem. Přelijte vývarem, opepřete a trochu osolte. Přiveďte k varu a pak vložte do trouby. Pečte při 200 °C 40–45 minut, dokud brambory nebudou měkké.
3. Vyndejte z trouby a dopečte na středním plameni sporáku. Brambory promíchávejte a počkejte, až se veškerá tekutina odpaří a vznikne lesklá glazura. Podávejte posypané čerstvým tymiánem a hrubou mořskou solí.