Protože se nesmaží a jsou plné zeleniny, můžete si je klidně dát, i když držíte dietu.
Potřebujete:
600 g zeleniny (mrkev, okurka, cuketa a čínské zelí nakrájené na proužky), 1 malou konzervu sterilované kukuřice, 4 jarní cibulky (nakrájené na tenké proužky), 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo vietnamské bazalky či máty, 1 lžíci sezamového oleje, 3 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžičku rybí omáčky, 1 lžičku hnědého třtinového cukru, 18 kulatých plátků rýžového papíru, 300 g mražených krevet (nemusí být), sladkou thajskou chilli omáčku, sůl
Postup:
V míse dobře smíchejte zeleninu, rybí a ústřicovou omáčku, cukr a sezamový olej. Krevety propláchněte vroucí vodou a nechte okapat.
Plát rýžového papíru namočte na několik vteřin do vlažné vody. Když změkne, vyndejte ho na stůl navršte na něj hromádku zeleniny. Na zeleninu položte krevety, posypte vše bylinkami a závitek zabalte.
Hotové závitky namáčejnte v sojové omáčce s vodou. .