Můžete si jej také posypat dýňovými semínky.
Suroviny na 4 porce:
● 4 plátky celozrnného chleba
● 2 ks avokáda
● 100 g lístků polníčku
● 200 g sýru mozzarella
● 4 stroužky česneku
● 4 vejce
● 200 g žervé
● sůl, pepř
Postup:
Žervé smícháme s oloupaným a rozdrceným česnekem, osolíme a opepříme.
Oloupané avokádo nakrájíme na tenké plátky, chléb potřeme připravenou pomazánkou, posypeme salátem polníčkem, na něj naskládáme avokádo a kus mozzarelly. Na 1 min dáme zapéct do mikrovlnky.
Vejce postupně rozklepneme do misky vyložené potravinářskou fólií. Uděláme raneček, který zatáhneme nití. Ten pak vložíme do vody 80 0C horké a necháme tuhnout 3–4 min. Nakonec vejce položíme na teplý toast a vidličkou lehce rozmáčkneme.
Příprava: 15 min
Cena za 1 porci: 15 Kč