Céčko je známým bojovníkem proti chřipce a nachlazení, obzvlášť teď v chladnějších měsících.
Lékaři však upozorňují, že pokud máte chřipku, angínu nebo jste nachlazení větší příjem céčka nemoc nezkrátí.
Zdroje
Vitamin C najdete v celé řadě druhů ovoce a zeleniny, jako např. v citrusových plodech, jablkách, růžičkové kapustě nebo paprice. Dobrým zdrojem je také rakytník, černý bez nebo měsíček lékařský.
Ideální je konzumovat je syrové, vařením se ztratí až 50 % vitamínů. V případě, že připravujete čaj, nechte vodu nejdřív lehce zchladnout, aby bylo co nejvíce vitamínů zachováno.
Doplněk stravy
Můžete si také každý den dát tabletku s denní dávkou vitamínu C. Tělo ho dokáže zpracovat stejně z přírodních či umělých zdrojů. Vhodné je užívat céčko v šumivých tabletách, které tělo lépe vstřebává.